Wolkenkind, Wolkenkind,
raad eens hoe lief ik je vind


In de zomer van 2019 ontmoette ik, Betsie Cieremans-Engels, een lieve oma en zij vertelde mij dat haar kleinkind stilgeboren zou worden. Wat een bijzonder verhaal, wat een verdriet, maar ook zo heel veel liefde. En vanuit het niets voelde ik dat Wolkenkinderen op mijn pad gezet werd. Mijn gevoel vertelde mij iets te ontwerpen voor deze wolkenkinderen, zodat ze veilig en beschermd op reis konden gaan. Zo ontstond het idee voor een wolkenslaapzakje, een slaapzakje in de vorm van een engeltje. Dit idee is uitgewerkt en ik heb een week gehuild, zo mooi, zo lief, zoveel licht. Het voelde ongelofelijk mooi en bijzonder om dit te mogen maken.


Omdat ik zelf geen ervaring heb op dit gebied heb ik een lieve moeder van een stilgeboren kindje om advies gevraagd,  Zij heeft mij aangemoedigd en geadviseerd iets te maken waarin de wolkenkinderen veilig en beschermd vanuit het ziekenhuis naar huis gedragen kunnen worden. Dit zijn de wolkendraagwiegjes en de wolkenreiswiegjes geworden.

En toen, voorjaar 2020, mocht ik een wolkenreiswieg maken voor een stilgeboren kindje van een papa en mama die me heel dierbaar zijn. Met bewondering en respect heb ik gekeken naar de wijze waarop zij deze onverwachte wending omzetten in draagkracht en daadkracht.
Zo bijzonder dat kleine tere mensje, zoveel liefde, verdrieten tegelijk zo sterk.


Deze lieve mensen moedigden mij aan toch weer met de webwinkel verder te gaan, omdat het zoveel bijgedragen had in het proces van afscheidnemen. En dat Wolkenkinderen dat ook voor nog meer ouders zou kunnen betekenen.

Ik heb het beloofd.


Ik kan soms nog steeds niet geloven dat ik dit mag maken, maar doe dit met alle liefde en passie in mij voor de wolkenkinderen. 


 dragen en gedragen worden

error: Content is protected !!