Wolkenkind, Wolkenkind,
raad eens hoe lief ik je vind

In oktober 2015 kwamen de Wolkenkinderen onverwachts vanuit het niets op mijn pad. Als kunstzinnig tolk ben ik, Betsie Cieremans-Engels, aan het werk gegaan met de wolkenkinderen.

Werken met de wolkenkinderen werd een soort van ontdekkingsreis. Voor mij voelt het alsof de wolkenkinderen als energie landen in het atelier. Ze voelen zich er thuis en krijgen alle tijd die ze nodig hebben om te landen en uit te rusten. Eenmaal uitgerust vragen ze om een zichtbare vertaling te worden van wie ze zijn. 

Ik heb geen plan als ik aan het werk ga. Ik luister, ik voel wat de wolkenkinderen willen. Heel duidelijk leiden zij mijn handen tijdens het werk en stoppen mijn handen als ze precies zo zijn zoals ze willen zijn. Dan zijn ze klaar om verder te reizen naar iemand om hun wolkenliefdetjes door te geven. Zo maakten we samen de wolkendoosjes, wolkentasjes en wolkenschilderijen. Inmiddels groeit Wolkenkinderen nog steeds en ontstaan er elke keer weer nieuwe wolkendingen. 

In de zomer van 2019 ontmoette ik een lieve oma en zij vertelde mij dat haar kleinkind stil geboren zou worden. Wat een bijzonder verhaal, wat een verdriet, maar ook zo heel veel liefdetjes. En weer vanuit het niets voelde ik dat er een nieuw onderdeel van Wolkenkinderen op mijn pad gezet werd. Iets wat ik in eerste instantie niet kon bevatten, maar door goed te voelen wat deze wolkenkinderen mij wilden vertellen, werden de wolkenslaapzakjes ontworpen. Zo maakten we samen het eerste wolkenslaapzakje. Ik heb een week gehuild, zo mooi, zo lief, zo zacht. Ik voelde mij gedragen en mocht ze dragen.

Omdat ik zelf geen ervaring heb op dit gebied heb ik een lieve moeder van een stilgeboren kindje om advies gevraagd,  Zij heeft mij aangemoedigd en geadviseerd iets te maken waarin de wolkenkinderen veilig en beschermd vanuit het ziekenhuis naar huis gedragen kunnen worden. Dit zijn de wolkendraagwiegjes en de wolkenreiswiegjes geworden.

Ik kan nog niet geloven dat ik dit mag maken, maar doe dit met alle liefde en passie in mij met en voor de wolkenkinderen. 

 dragen en gedragen worden

error: Content is protected !!